Når børnene hopper i fodboldstøvlerne igen efter sommerferien, vil der være et nyt sæt af regler til deres fodboldkampe. Man kunne fristes til at tro, at det ville betyde, at børnene nu skal til at sætte sig ind i noget kompliceret, men det er ikke tilfældet. De nye regler er nemlig lavet med udgangspunkt i, at det skal være så let for børnene at spille som muligt.

Kampene er til for børnenes skyld. De voksne skal i fællesskab sikre, at alle børn har en god oplevelse.Jesper Jacobsen, Teamleder DBU Børnefodbold

Nye regler – men hvorfor?

Ændringen i reglerne i børnefodbold udspringer fra to grunde.

  1. For det første ønsker man i lokalunionerne helt lavpraktisk at ensarte spillereglerne på tværs af landet, så alle børn spiller efter de samme regler.
  2. Den anden grund skal findes i DBU’s Børnesyn – her har der været en plan og et ønske om at revidere reglerne og kampmiljøet i overensstemmelse med DBU’s Børnesyn, som blev vedtaget sammen med DBU’s Børnestrategi.

Det betyder helt praktisk, at det nye regelsæt ikke kun inkluderer de lavpraktiske spilleregler, men indeholder også råd til kamplederen, regler for kampafvikling og for voksenadfærd samt nogle adfærdsregulerende regler.

- Vores formål i DBU Børnefodbold med ændringerne har stået helt klart. Vi har med de nye spilleregler gjort vores bedste for at sikre trygge, gode og udviklende kampmiljøer til gavn for børnene, siger teamlederen for DBU Børnefodbold Jesper Jacobsen , og forsætter:

- Kampene er til for børnenes skyld. De voksne skal i fællesskab sikre, at alle børn har en god oplevelse.

De største ændringer

- Den største ændring må siges, at vi endelig har fået kampmiljøet og voksenadfærden med i regelsættet, siger Jesper Jacobsen fra DBU Børnefodbold.

De nye regler i børnefodbold indeholder overskrifterne:

Nye Regler I Børnefodbold (1)Læs om udvalgte ændringer her 

I spillets regler er der nogle ændringer – i nogle dele af landet har man prøvet at spille med nogle af reglerne i noget tid, mens det er helt nyt for andre.